5 Vragen aan: Ella Kreuzen

  • 3 min read
Ella Kreuzen – Acteur (stage)

In de aanloop naar de audities van 1 juli en 9 september stellen we acteurs van GRAS 5 vragen. Deze post, stagiair Ella van MBO Theater Rijnijssel in Arnhem.

Wat was je eerste voorstelling bij GRAS?

“Mijn eerste voorstelling bij GRAS was, Sinterklaas, Wie kent hem niet?! in 2017, een familievoorstelling waarin ik 2 rollen speelde, in de stijl van het RO theater, achteraf moest ik er in komen, en in latere voorstellingen heb ik veel beter gespeeld dan toen omdat ik je moest wennen aan de mensen en het proces. GRAS is nu al 2 jaar mijn stageplek, en ik kijk nu, 2 jaar later op die voorstelling terug als mijn kennismaking!”

Wat is je beste rol bij GRAS?

“Oeh, Dat is na ruim 10 voorstellingen echt heel moeilijk! Ik vind dat ik 3 rollen heb gedaan waar ik echt heeeeel trots ben, die springen er echt uit! Whitney in Moordnacht Boekenclub, omdat ik over grenzen ben gegaan, Tituba, in The Crucible, dat was een uitdaging omdat zij heel anders is en omdat de voorstelling zo serieus was, en Rachel in Moordnacht April. Zij was qua rol een powerhouse, ik kwam uit een lastige periode medisch gezien en zij was zo extreem, en sterk, en heftig, die rol bleef het publiek bij en dat vond ik heel tof. Uit mijn comfortzone stappen op een goede manier lukt bij GRAS!”

Wat is een tof moment dat je bijgebleven is?

“Dan denk ik aan Macbeth, Ik had ruim 15 snelle kledingwissels tussen 3 personages, vooral achter de schermen was dat chaos!”

Welke voorstellingen staan er voor jou op de planning?

“Veel! Sowieso de reprise van Moordnacht mei voor de introductie van een middelbare school in augustus nog. En ik heb me opgegeven voor Midzomernachtdroom (Op het Nijmeegse Shakespearefestival, tickets scoor je hier) en Moordnacht Circus in september. Bij GRAS wordt heel veel gemaakt, en meedoen is transparant, als in je kunt meedoen zo veel je wil als je erbij zit. En omdat ik veel stage uren moet maken ga ik ervoor!”

Heb je een tip voor mensen die (misschien) op auditie komen?

“Laat jezelf zien. Klinkt cliché, maar het is zo waar! Ga niet op de achtergrond staan, wees niet voorzichtig, ga vooraan staan! En ga lekker enthousiast en open de auditie in! Het is ook voor jou kijken of het bij je past!”

Meld je aan voor de auditie per mail via info@theatergroepgras.nl of vul het contactformulier op onze website in. Op 1 juli starten we om 19u in onze studio op de Waalbandijk 14G in Nijmegen, op 9 september op dezelfde tijd.