3 Redenen waarom je auditie moet komen doen.

  • 2 min read

Op 3 en 5 september houden we audities voor het nieuwe seizoen. HIER lees je er alles over.

In dit artikel leggen we je uit waarom jij, ja, JIJ! Daarbij moet zijn.

1. Je hebt een passie voor theater.
Wij ook! Alle 50-60 acteurs en het team van technici, vormgevers, productie, vrijwilligers en grime/pruiken gaat er vol voor om de tofste producties te maken en wil hard werken met weinig budget om het onmogelijke mogelijk te maken en het publiek een fijne avond uit te bezorgen. In onze eigen studio in de Honigfabriek of op locaties dwars door de stad.

2. GRAS is veel meer dan een amateurgroep.
GRAS is niet het enige gezelschap in Nijmegen, maar we zijn wel het grootst, met de meeste acteurs, de meeste voorstellingen en de beste samenwerkingen.

Zo maken we naast 16 amateurproducties ook 2 voorstellingen met jongeren, 3 voorstellingen voor middelbare scholen, ROC’s en HBO’s, en 2 semi-professionele talentontwikkelingsvoorstellingen.

Daarnaast werken we vaak samen met de Stadsschouwburg, Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, de Radbouduniversiteit, het Regionaal Archief, de Torendag, het stadsgilde, Het Gebroeders van limburgfestival, De Marikenweek, de Gemeente Nijmegen, de Ondernemers van de Honig, Brebl, 024Geschiedenis en zijn we een officieel jongerenproject van Theater na de Dam. Tot slot organiseren we het Nijmeegse Shakespearefestival.

Dus of je nou groen bent, of vergevorderd er zijn genoeg kansen om te groeien, te shinen, te spelen en te zijn.

3. Je wilt er vol voor gaan!
In tegenstelling tot andere groepen werken we nooit een seizoen lang aan een productie. Veel voorstellingen duren 3-4 maanden, maar we werken ook sneller, zo maken we Moordnacht in 1 maand, en doen we voor Sexual Perversity een Bootcamp van 3 dagen.

Deze vorm van maken betekent dat je in 1 seizoen altijd meerdere voorstellingen speelt en dus vaker op de planken staat. Maar het betekent ook hard werken, je verantwoordelijkheid nemen, je tekst leren en je aan afspraken houden. Samen zorgen we ervoor dat het werkt, maar de lat ligt hoog!

Nog vragen? Mail gerust naar nicky@theatergroepgras.nl