5 Vragen aan: Lobke Holland

  • 3 min read

In de aanloop naar de audities van 1 juli en 9 september stellen we acteurs van GRAS 5 vragen. Deze post, speelster Lobke Holland.

Foto: Joyce van Doorn

Wat was je eerste voorstelling bij GRAS?

“Dat waren er twee, Much ado about Nothing en Julius Caesar van Shakespeare. We maakten ze tegelijk, met dezelfde groep, in 8 weken. Wat zo tof was was de diversiteit in de groep qua leeftijd, een fijne mix, iedereen was goed ingespeeld, er was motivatie, en de tekst paste niet in mijn dagelijkse vocabulaire, dus dat was wel een uitdaging. En het feit dat we beide voorstellingen na elkaar op 2 verschillende locaties speelde was heel vet!”

Wat is je beste rol bij GRAS?

‚ÄúCamille! Dat vond ik het leukst, ze was een wacke jaloerse vriendin van een crimineel, met een zwaar accent, flink asociaal, en erg leuk. Het was supervet om in de voorstelling en de interactie met het publiek totaal iemand anders te zijn!”

Foto: Joyce van Doorn

Wat is een tof moment dat je bijgebleven is?

“Tijdens Moordnacht is er altijd veel stress, de voorstelling is qua route voor acteurs achter de schermen ingewikkelder dan op de vloer, omdat de vorm zo snel is. Vaak is het 8 seconden donker, en in die 8 seconden gaan we van de ene, naar de volgende scene, soms inclusief kledingwissels of setwissel. Tijdens de moordnacht in februari voelde ik stress omdat ik in het donker, achter de schermen iets vergeten was. Ik hoorde de muziek, moest op en toen kreeg ik een gebraden kip in mijn handen geduwd, ik sprong de vloer op, en het kwam goed: “Hier is de kip!”

Welke voorstellingen staan er voor jou op de planning?

“Wat zegt de Wijk zijn we nu aan het afmaken, De reprise van Moordnacht Mei in Overloon voor 160 Havo-4 leerlingen, ik speel mee in Midzomernachtdroom maar weet nog niet in welke rol. Daarnaast moet alles nog aangekondigd worden, dus ik ben benieuwd!”

Heb je een tip voor mensen die (misschien) op auditie komen?

“Luister, durf soms gewoon te geven wat er gevraagd wordt, probeer niet te hard, te veel en ga jezelf niet voorbij! “

Foto: Joyce van Doorn

Meld je aan voor de auditie per mail via info@theatergroepgras.nl of vul het contactformulier op onze website in. Op 1 juli starten we om 19u in onze studio op de Waalbandijk 14G in Nijmegen, op 9 september op dezelfde tijd.