5 Vragen aan: Noortje de Klerk

  • 3 min read

In de aanloop naar de audities van 2 en 9 september stellen we acteurs van GRAS 5 vragen. Deze post, Noortje De Klerk.

Wat was je eerste voorstelling bij GRAS?

“De eerste was Voorjaarsontwaken met Jong GRAS. Het was een grote groep met veel verschillende leeftijden. Ik was een van de oudere spelers en ik had uiteindelijk evenveel met de jongste spelers dan met mijn leeftijdsgenoten. Uiteindelijk vond ik het decor, bestaande uit 5000 kilo rubbergranulaat supervet! Dat is zo anders dan wat ik eerder gedaan heb. Het feit dat het repetitieproces wat langer duurde dan gemiddeld bij GRAS was ook fijn!”

Wat is je beste rol bij GRAS?

“Lena, uit Moordnacht Recherche vond ik het leukst omdat het verst van mij af staat. Ze was een jaloerse, lichtelijk geobsedeerde ex van het slachtoffer die er achter komt dat hij een maand na hun break-up al met een ander trouwt. Ik maak geen ruzie met mensen, en dat deed zij de hele tijd, ik wil mezelf niet saai noemen, maar naast haar zeker wel. De pruik en grime maakte dat ik voelde, dit ben ik helemaal niet meer!”

Wat is een gek moment dat je bijgebleven is?

“In Much ado about Nothing speelde ik scene waarin ik gewaterboard werd, met een pruik en snor op. Die waren niet waterbestendig! Het publiek lag op de grond van het lachen en ik vond die reactie heel tof, zelf je lach inhouden was best lastig, zeker met alle accentjes om me heen.”

Welke voorstellingen staan er voor jou op de planning?

“Ik speel sowieso van 19 tot 22 september in Wat zegt de Wijk: Waterkwartier. Verder begin ik aan mijn tweede jaar Dramatherapie, dus ik ga nog zien welke producties er komen!”

Heb je een tip voor mensen die (misschien) op auditie komen?

“Niet doen waarvan je denkt, dat willen ze zien. Wees ontspannen, je bent er omdat je het leuk vind, dus onthou dat!”

Meld je aan voor de auditie per mail via info@theatergroepgras.nl of vul het contactformulier op onze website in. Op 2 september is er een extra avond waarop je mee kunt doen, daarnaast is er nog plek op 9 september. Beide avonden starten we om 19:30u in onze studio op de Waalbandijk 14G in Nijmegen.