Meteen naar de inhoud

Nieuwe audities voor GRAS en Jong GRAS op 25 januari!

  • 3 min read

Voor Leopoldstadt en Extremely Loud & Incredibly Close zoekt GRAS nieuwe spelers. Jong GRAS gaat aan de slag met Theater na De Dam & The Laramie Project.
Op 25 januari kun je in workshopvorm kennis maken met de regisseur en een aantal spelers en laten zien wat je in huis hebt. Klikt het wederzijds dan speel je mee.

Over Leopoldstadt
Leopoldstadt vertelt met 26 acteurs het verhaal van een Joods-Katholieke familie 55 jaar lang van 1899-1955. Voor, gedurende en na de beide wereldoorlogen. Een episch, luchtig stuk, personages die ouder worden, samenwerken met een kindercast, en het vertellen van een belangrijk, urgent verhaal.

Bij dit project horen 3 sessies waarin we een toolkit opbouwen, gastdocenten geven les in WO2 en de Jodenvervolging, we bezoeken een synagoge of het Bevrijdingsmuseum en pakken personageverdieping en stemgebruik in inspirerende lessen aan. Repetities zijn op maandag, dit project speelt 6-8 keer tussen 16 en 28 mei 2023.

Over Extremely Loud & Incredibly Close
Als Oskar in een oude vaas een sleutel in een envelop vind besluit hij op onderzoek uit te gaan. De voorstelling zoomt in op de dood van Oskar’s vader, tijdens de aanslagen van 9/11, zijn autismespectrumstoornis en op de manier waarop Oskar, en de mensen om hem heen naar de wereld kijken. Met Oskar als verteller en een groep acteurs die alle andere rollen spelen wordt dit een must-see.

Bij dit project horen 3 sessies waarin we een toolkit opbouwen, gastdocenten geven les over het autismespectrum, we gaan in gesprek met jongeren en hun familie met ASSstoornissen en pakken personageverdieping en stemgebruik in inspirerende lessen aan. Repetities zijn op woensdag, dit project speelt 4 keer half juni 2023.

Theater na De Dam
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Joodse Gemeenschap in Nijmegen in 2 razzia’s volledig uitgeroeid. Wat zijn hun verhalen? Jongeren tussen de 10 en 20 duiken in de Verdwenen Families uit Nijmegen. Bij dit project zit een museumbezoek, jongerendag in Amsterdam van Theater na De Dam met alle deelnemende jongeren van Nederland en het speelt op 2-4 mei.

The Laramie Project
1998, de homoseksuele student Matthew Sheppard wordt in elkaar geslagen en overlijdt later aan zijn verwondingen. Deze voorstelling laat documentair zien hoe homogeweld kon ontstaan en hoe het stadje waarin het plaatsvond ermee omging. Het stuk wordt wereldwijd gespeeld en gezien als tegenreactie op hatecrimes tegen de LHBTQIA* community. Voor jongeren tussen de 16 en 24, affiniteit met of onderdeel zijn van de queercommunity is een pre.

Contributie
Spelers van GRAS betalen, net als bij iedere andere vereniging, contributie. Voor 2023 is dat 295,-. Wil je in termijnen betalen dan komt daar 15,- bovenop voor 5 termijnen van 62.-. GRAS is aangesloten bij Stichting Leergeld en bij de Meedoenregeling van de Gemeente Nijmegen. Wil je niet een heel jaar meedoen maar slechts 1 productie dan is er altijd iets te regelen.

Deze site gebruikt cookies. Bij gebruik van de site ga je hiermee akkoord.