Meteen naar de inhoud

GRASLAB

GRASLAB is ons nieuwe talentontwikkelingsplatform, voor jongeren, amateurs, professionals en het makersteam.

In 2022 maken we een GRASLABFESTIVAL met 2 producties, die elk 3 versies hebben. 1 met jongeren, 1 met amateurs en, voor het eerst in GRAS’ bestaan met alleen Professionals.

JONGEREN

This Will End Badly
In de jongerenversie spelen 3 jongens, of non-binaire/trans* spelers 3 verhalen als een driftige tirade door elkaar heen. Het stuk gaat over 3 mannen die worstelen met een verbroken relatie. Een van heen raakt geconstipeerd, de ander probeert de leegte te vullen met anderen en de derde raakt in een diep, diep dal.

De voorstelling voelt als een aanval, een tirade, een tour de force van de acteurs. Door de snelheid is fouten maken onmogelijk, en dat maakt deze productie moeilijk.

Sexual Perversity
In deze bewust provocerend gekozen titel lijkt het thema helder: seks. Maar niets is minder waar, de voorstelling vertelt over twee mensen die verliefd op elkaar worden, en over hun beider beste vrienden die dat absoluut niet zien zitten tijdens een zinderende zomer in broeierig Chicago.

Als zoenscenes, of scenes in badkleding niet je ding zijn is deze productie geen aanrader.

Gezocht:
Voor This Will End Badly 3 jongens, non-binaire of trans* acteurs tussen de 16 en 24 met veel ervaring of talent.

Voor Sexual Perversity is de klassieke verdeling 2 jongens, 2 meisjes maar daar wijken we graag vanaf, dus queer performers, jongens, meiden, non-binaire spelers, trans*spelers, a-gender spelers, of andere leden van de lhbtqia* community, meld je aan!

Iedere productie wordt blind gecast, talent en de combinatie op de vloer staat centraal.


Aanmelden kan alleen via: audities@nymatheater.nl

AMATEURS

This Will End Badly
Naast regisseur Nicky Ebbeng, die iedere productie binnen dit festival als onderdeel van haar ontwikkeling als maker regisseert, kiezen we voor talent Joost Haagh. In o.a. Romeo & Julia (Mercutio) en 1984 (Winston) wist hij indruk te maken, dit stuk ligt in het verlengde daarvan.

Sexual Perversity
Voor regisseur Nicky gaat dit drieluik over liefde, vriendschap, seks en intimiteit bij verschillende generaties. Bij Jong GRAS kiezen we voor de hormonale liefde van tieners, en voor de amateurs kiest ze voor 4 spelers ouder dan 55.

Cast: Hilda Bruinse, Selma Marckhorst, Corné Stolzenbach (vierde speler voeren we nu gesprekken mee.)

PROFESSIONALS

Binnenkort start onze open auditie voor professionals.

Deze site gebruikt cookies. Bij gebruik van de site ga je hiermee akkoord.