Theater Na de dam 2021 – nijmegen

Voor het zesde jaar op rij maakt Theatergroep GRAS een productie voor Theater Na de Dam, en voor het derde jaar op rij zijn een van de 34 officiële jongerenprojecten. Na 4 fysieke voorstellingen, een podcast vorig jaar (je beluistert hem op onze homepage!) kiezen we dit jaar voor een live ZOOM voorstelling.

22 jongeren, tussen de 12 en 20 spelen samen vanuit een eigen huis. Dit jaar zoomen we in op de Razzia van november 1942, en de holocaust. Onze jongeren schreven monologen, maakten tekeningen, collages, muziek en kozen de muziek en outfits, daarnaast waren ze actief betrokken bij de research. Het resultaat is een eclectische montage die raakt.

TICKETS

Je koopt een ticket van 14,-, daarna ontvang je een Zoomlink. Je kunt met meerdere mensen via 1 ticket kijken. We nodigen iedereen die met meer dan 1 iemand kijkt uit om een extra donatie van 7,- te doen. Alle ticketopbrengst komt ten goede aan Theatergroep GRAS, en dat is in deze moeilijke coronatijd extra welkom.

Tickets
Vertelbijeenkomst 2019 – 3 ooggetuigen

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Jongerenvoorstellingen vormen een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen uit de buurt over hun herinneringen. Die gesprekken gebruiken zij als basis voor hun voorstelling. 

Regie & Concept: Nicky Ebbeng
Regie Assistent: Wietse Walrave
Spel: Ahlam, Amy, Daan, Djoeke, Elin, Elliot, Joanne, Lisanne, Loes, Lois, Lucas, Marieke, Meike, Merel, Paula, Praeben, Sanne, Syra, Tara, Teun v W & Teun v d M.
Met dank aan: Alle Vertellers, Theater Na de Dam, Theatergroep Kwatta (In het bijzonder Sara), Joost Haagh en www.oorlogsdodennijmegen.nl voor alle input en contacten!

Vertelbijeenkomst 2019.