5 Vragen aan: Wietse Walrave

  • 3 min read

In de aanloop naar de auditie op 9 september stellen we acteurs van GRAS 5 vragen. Deze post, Wietse Walrave.

Foto: Joyce van Doorn

Wat was je eerste voorstelling bij GRAS?

“Moordnacht Februari, over een corrupt recherchekorps. Ik was net in Nijmegen komen wonen en ik zocht iets om met theater te doen na mijn MBO theater studie in Amsterdam. Eerst deed ik 24-7 theater, en daarna ineens niet zo veel meer. Via een klasgenoot kwam ik bij GRAS terecht, en zodoende rolde ik er in. De rol was Guillaume, een gogo danser in een gaykroeg die lastig gevallen werd door een oudere man. Ik had nog nooit zoiets gespeeld, maar het extravagante past wel bij me, dus ik had er lol in, maar het lag wel buiten mijn comfortzone!”

Wat is je beste rol bij GRAS?

“Ik speelde in de laatste moordnacht Lucas, een doorgesnoven dealer, heel macho, veel problemen, agressief. Voor mij het tegenovergestelde van eerdere rollen, en mij als persoon. Ik herkende de grootsheid, het extraverte, maar wat hij zei, en hoe, en qua handelingen lag het ver van me af. Heel tof om die kant te onderzoeken, en te beginnen vanuit beweging. In het begin was ik er bang voor, wist ik niet of het zou lukken, en toen ik er in zat kreeg ik meer zelfvertrouwen en ik ben heel trots op was ik heb neergezet!”

Foto: Joyce van Doorn

Wat is een gek moment dat je bijgebleven is?

“Bij GRAS heb ik alleen maar gekke momenten, achter de schermen maak je veel lol, er gaan dingen mis maar daar lach je later over, en als het showtime is staat iedereen er! Je gaat er gewoon voor, en dat maakt het tof, denk ik. Bij Moordnacht knal je in een maand een voorstelling in elkaar, wordt je een groep, en dat is eigenlijk best gek, een maand terug kende je sommige spelers niet, en nu voelt het alsof je al jaren samen speelt.”

Welke voorstellingen staan er voor jou op de planning?

“Doordat GRAS veel projecten doet ben ik het overzicht kwijt, ik doe mee aan nieuwe Wat zegt de Wijk, speel voor 160 havo leerlingen in een Moordnacht, doe mee aan Midzomernachtdroom, dus nu al heel veel. Ik hoop dat er nog een serieuzere rol in een tekststuk aankomt, voor nu heb ik vooral veel hysterische moordnachten gespeeld, en ik wil andere soorten ontdekken, ik wordt van al het theater enthousiast.”

Heb je een tip voor mensen die (misschien) op auditie komen?

“Ga gewoon! Niet in je hoofd zitten, niet denken: Ik ben niet goed genoeg, kom van die bank af en doe mee!”

Meld je aan voor de auditie per mail via info@theatergroepgras.nl of vul het contactformulier op onze website in. Op 9 september starten we om 19u in onze studio op de Waalbandijk 14G in Nijmegen.