Meteen naar de inhoud

Auditie

24 januari 2023 = GRAS AUDITIE

Aanmelden kan vanaf nu door een mail met foto te sturen naar info@theatergroepgras

Voor Leopoldstadt en Extremely Loud & Incredibly Close zoekt GRAS nieuwe spelers. Op 24 januari kun je in workshopvorm kennis maken met de regisseur en een aantal spelers en laten zien wat je in huis hebt. Klikt het wederzijds dan speel je mee.

Over Leopoldstadt
Leopoldstadt vertelt met 26 acteurs het verhaal van een Joods-Katholieke familie 55 jaar lang van 1899-1955. Voor, gedurende en na de beide wereldoorlogen. Een episch, luchtig stuk, personages die ouder worden, samenwerken met een kindercast, en het vertellen van een belangrijk, urgent verhaal.

Bij dit project horen 3 sessies waarin we een toolkit opbouwen, gastdocenten geven les in WO2 en de Jodenvervolging, we bezoeken een synagoge of het Bevrijdingsmuseum en pakken personageverdieping en stemgebruik in inspirerende lessen aan. Repetities zijn op maandag, dit project speelt 6-8 keer tussen 16 en 28 mei 2023.

Over Extremely Loud & Incredibly Close
Als Oskar in een oude vaas een sleutel in een envelop vind besluit hij op onderzoek uit te gaan. De voorstelling zoomt in op de dood van Oskar’s vader, tijdens de aanslagen van 9/11, zijn autismespectrumstoornis en op de manier waarop Oskar, en de mensen om hem heen naar de wereld kijken. Met Oskar als verteller en een groep acteurs die alle andere rollen spelen wordt dit een must-see.

Bij dit project horen 3 sessies waarin we een toolkit opbouwen, gastdocenten geven les over het autismespectrum, we gaan in gesprek met jongeren en hun familie met ASSstoornissen en pakken personageverdieping en stemgebruik in inspirerende lessen aan. Repetities zijn op woensdag, dit project speelt 4 keer half juni 2023.

Contributie
Spelers van GRAS betalen, net als bij iedere andere vereniging, contributie. Voor 2023 is dat 295,-. Wil je in termijnen betalen dan komt daar 15,- bovenop voor 5 termijnen van 62.-. GRAS is aangesloten bij Stichting Leergeld en bij de Meedoenregeling van de Gemeente Nijmegen. Wil je niet een heel jaar meedoen maar slechts 1 productie dan is er altijd iets te regelen.

JONG GRAS

Jong GRAS gaat aan de slag met 2 producties de komende tijd:

Theater Na de Dam | Verdwenen Families
Sinds 2016 maken we voorstellingen met jongeren rond 4 mei als partner van Theater Na de Dam, dit jaar zijn we voor de 5e keer het officiƫle jongerenproject van deze landelijke organisatie.

Dit jaar zijn jongeren uit Nijmegen en omgeving tussen de 10 en 18 welkom. Dus, heb je iets met vrijheid, de Tweede Wereldoorlog, kun je op dinsdagen tussen 17u30 en 19u30 dan ben je van harte welkom!

Bij dit project horen 3 sessies waarin we met ons met gastdocenten verdiepen in de geschiedenis, schrijfopdrachten doen, een oorlogsmuseum bezoeken, langsgaan bij de synagoge en theaterles doen.

The Laramie Project
Voor jongeren tussen de 16 en 24 duiken we dit komende half jaar in The Laramie Project. 1988, de 19 jarige student Matthew Sheppard wordt in elkaar geslagen en overlijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Waarom? Omdat hij homo was. Daarom.

De makers van dit stuk besloten naar Laramie te gaan, en spraken ruim 200 mensen in het kleine stadje in een poging antwoorden te vinden. 12 jongeren, die affiniteit hebben met of onderdeel zijn van de Queercommunity spelen 64 personages door elkaar heen zonder af te zijn.

Dit stuk is urgent, indringend en roept om fantastische acteurs die onder andere Matthews Vader, diens dader, de hardloper die hem vond, de hulpverlener die hem poogde te redden en alle andere mensen uit Laramie spelen tot leven brengen.

Bij dit project horen 3 sessies waarin we ons onder leiding van gastdocenten verdiepen in de thematiek, met belangenorganisaties praten over geweld tegen LHBTQIA*ers vandaag de dag en waarin we werken aan personageverdieping en stemgebruik.

Aanmelden kan via: info@theatergroepgras.nl


Over GRAS

Theatergroep GRAS maakt gedurfd, brutaal, f*cking vet theater. Dit doen wij met iedereen: amateurs, professionals, jongeren, volwassenen, nieuw talent en oudgedienden. We staan midden in de maatschappij, niet alleen met wat we doen, maar ook met wie we dit doen. Omdat we gehuisvest zijn in Nijmegen, vertellen we Nijmeegse verhalen aan de wereld; en de allerbeste verhalen van de wereld aan Nijmegen en omgeving. Ons theater omarmt het rauwe en het snijdende, maar presenteert dit op een glitterende, gepolijste manier.

Met Theatergroep GRAS zoeken we de grenzen van amateurtheater op.  Onze gewaagde stijl schuwt ook de ruwe randen van de maatschappij niet en opent het gesprek. Per jaar maken we op dit moment 14 amateur-, jongeren en educatieve producties vanuit onze studio op het Honigcomplex in Nijmegen.

We zijn partner van Theater Na de Dam, Theater voor Keti Koti en Stichting Nijmegen Wederopbouwstad. We werken samen met Theatergroep Kwatta en Stadsschouwburg Nijmegen.

Voor wie
GRAS is voor iedereen! Ervaring of leeftijd is niet belangrijk. Dus meld je aan, alleen, of samen met iemand, of mensen die je kent. Hoe tof als je samen met je moeder, huisgenoten, studievrienden, collega of vriendin op theater zit?

Welke avond?
Van maandag tot donderdagavond zijn er groepen, en we werken aan teksttoneel, moordnachten met veel improvisatie, communityprojecten op basis van interviews en nog veel meer toffe projecten. Er zit altijd iets voor je bij!

Voor een seizoen/jaar (vanaf dat je instroomt) bij GRAS betaal je 295,-. Dat mag in termijnen. 

Deze site gebruikt cookies. Bij gebruik van de site ga je hiermee akkoord.