Meteen naar de inhoud

Auditie

7, 19 & 26 september zijn er audities

Aanmelden kan vanaf nu door een mail met foto te sturen naar info@theatergroepgras

We werken met audities in workshopvorm. In een theaterles van 2 uur doen we een warming up, een improvisatie oefening en een tekstoefening gevolgd door een cooling down. Jongeren en volwassenen doen door elkaar auditie. Je kunt aan het einde van de workshop aangeven welke avonden je kunt en welke productie je voorkeur heeft, jouw keuze/voorkeur is daarin leidend.

Contributie
Spelers van GRAS betalen, net als bij iedere andere vereniging, contributie. Voor 2023-2024 kiezen we ervoor de contributie gelijk te houden met 295,- voor een heel seizoen, het aantal producties dat je speelt maakt daarvoor niet uit. GRAS is aangesloten bij Stichting Leergeld en bij de Meedoenregeling van de Gemeente Nijmegen. Wil je niet een heel jaar meedoen maar slechts 1 productie dan is er altijd iets te regelen.

Repetitie Extreem Luid & Ongelofelijk Dichtbij

Wat we maken:

GRAS | Voor iedereen boven de 21.

De Vagina Monologen
Grofweg twintig jaar geleden maakte Eve Ensler het taboedoorbrekende The Vagina Monologues. Ze interviewde ruim 200 vrouwen en het stuk ging met veel succes de hele wereld over. GRAS maakt komend seizoen een nieuwe versie met 40 mensen die een vagina hebben, hadden of willen. We zeggen bewust niet vrouwen, want in deze versie zijn naast vrouwen ook trans* personen, non binaire spelers en mensen die zich niet thuis voelen in de heteronormatieve norm meer dan welkom. Samen gaan we de stad in op zoek naar verhalen in de vorm van interviews, vertellen we ons eigen verhaal en zoeken we in dans en beweging. Uiteindelijk maken we een immersieve ervaring die kracht geeft, inspireert en publiek omver blaast.
Repetities: Maandagavond

De Revisor
Nikolaj Gogols komedie over corruptie, leugens, fraude en oplichting in een nieuwe zinderende versie. Denk je aan GRAS dan denk je aan komedie en wereldrepertoire, en in dit heerlijke stuk dat zich afspeelt in een duf stadje in Rusland komt het allemaal samen.
Repetities: Dinsdagavond

De Oedipus Trilogie
Sophocles is een van de grote schrijven van het Oude Griekenland, zijn stukken zijn wereldberoemd. GRAS maakt alle 3 zijn Theban Plays: Oedipus Rex, Oedipus te Colonus en Antigone achter elkaar met eten ertussen, en met een koor. Heb jij ervaring met koorzang, theater of heel veel zin om in Griekse tragedies te duiken?
Repetities: Woensdagavond

Jong GRAS | Voor jongeren tussen de 12 en 24

De Meeuw
Tjsechov’s meesterwerk over het onvermogen van de mens om te handelen. Waarom grijpen we niet in een wereld die verandert, waarom laten we het leven sluimeren, aan ons voorbij gaan en werken we niet aan die grote droom?
Repetities: Maandag 17:30-19:30 of Woensdag 17:30-19:30 in overleg met de groep.

FAIRYTALE
In handen van GRAS kan een sprookjesmashupvoorstelling alleen maar spektakel worden. Ben je zelf verantwoordelijk voor jouw happy ending?
Repetities: Dinsdag 17:30-19:30

Aanmelden kan via: info@theatergroepgras.nl

Repetitie Extreem Luid & Ongelofelijk Dichtbij

Over GRAS

Theatergroep GRAS maakt fris, brutaal, f*cking vet theater. Dit doen wij met iedereen: amateurs, professionals, jongeren, volwassenen, nieuw talent en oudgedienden. We staan midden in de maatschappij, niet alleen met wat we doen, maar ook met wie we dit doen. Omdat we gehuisvest zijn in Nijmegen, vertellen we Nijmeegse verhalen aan de wereld; en de allerbeste verhalen van de wereld aan Nijmegen en omgeving. Ons theater omarmt het rauwe en het snijdende, maar presenteert dit op een glitterende, gepolijste manier.

Met Theatergroep GRAS zoeken we de grenzen van amateurtheater op.  Onze gewaagde stijl schuwt ook de ruwe randen van de maatschappij niet en opent het gesprek. Per jaar maken we op dit moment 10 amateur-, jongeren en educatieve producties vanuit onze studio op het Honigcomplex in Nijmegen.

We zijn partner van Theater Na de Dam, Theater voor Keti Koti en Stichting Nijmegen Wederopbouwstad. We werken samen met Theatergroep Kwatta en Stadsschouwburg Nijmegen.

Voor wie
GRAS is voor iedereen! Ervaring of leeftijd is niet belangrijk. Dus meld je aan, alleen, of samen met iemand, of mensen die je kent. Hoe tof als je samen met je moeder, huisgenoten, studievrienden, collega of vriendin op theater zit?

Deze site gebruikt cookies. Bij gebruik van de site ga je hiermee akkoord.