Ga naar de inhoud

Auditie

27 februari 2024 is er een nieuwe auditieworkshop

Aanmelden kan vanaf nu door een mail met foto te sturen naar info@theatergroepgras

We werken met audities in workshopvorm. In een theaterles van 2 uur doen we een warming up, een improvisatie oefening en een tekstoefening gevolgd door een cooling down. Jongeren en volwassenen doen door elkaar auditie. Je kunt aan het einde van de workshop aangeven welke avonden je kunt en welke productie je voorkeur heeft, jouw keuze/voorkeur is daarin leidend.

Contributie
Spelers van GRAS betalen, net als bij iedere andere vereniging, contributie. Voor 2023-2024 kiezen we ervoor de contributie gelijk te houden met 295,- voor een heel seizoen, het aantal producties dat je speelt maakt daarvoor niet uit. GRAS is aangesloten bij Stichting Leergeld en bij de Meedoenregeling van de Gemeente Nijmegen. Wil je niet een heel jaar meedoen maar slechts 1 productie dan is er altijd iets te regelen.

Repetitie Extreem Luid & Ongelofelijk Dichtbij

Wat we maken:

GRAS | Voor iedereen boven de 21.

Moordnacht
Al 35 edities loste het publiek in een avond een moord op. Verwacht spektakel, bloed, geweld, intriges, affaires, geheimen die onthuld worden en heel veel drama. Niet voor watjes

ShakespeareFestival
Met 1 groep maken we een komedie en een tragedie, om te laten zien wat we in huis hebben, heerlijk om te doen, en ons vast te bijten in het werk van de grootmeester.

Jong GRAS | Voor jongeren tussen de 12 en 24

Theater Na de Dam | Het Bombardement
In 2024 is het 80 jaar geleden dat Nijmegen gebombardeerd werd. Tijd om de balans op te maken. Met een fijne groep jongeren spreken we ouderen die erbij waren, gaan we op onderzoek, bezoeken we een museum, schrijven we materiaal en kaatsen we op de muren van de geschiedenis. Want, wat zegt het vandaag, en hoe kijken we naar de wereld, waarin bombardementen en oorlog hyperactueel zijn?

Shakespearefestival
Na Theater Na de Dam gaan we in rap tempo verder in ons Shakespeare Snelkookpan project. In 2 groepen maken we een tragedie en een komedie die het publiek met een pauze ertussen achter elkaar ziet. Kies jij voor lachen, gieren brullen of drama, intrige en toneelsterven?
Repetities: Dinsdag 17:30-19:30

Aanmelden kan via: info@theatergroepgras.nl

Repetitie Extreem Luid & Ongelofelijk Dichtbij

Over GRAS

Theatergroep GRAS maakt fris, brutaal, f*cking vet theater. Dit doen wij met iedereen: amateurs, professionals, jongeren, volwassenen, nieuw talent en oudgedienden. We staan midden in de maatschappij, niet alleen met wat we doen, maar ook met wie we dit doen. Omdat we gehuisvest zijn in Nijmegen, vertellen we Nijmeegse verhalen aan de wereld; en de allerbeste verhalen van de wereld aan Nijmegen en omgeving. Ons theater omarmt het rauwe en het snijdende, maar presenteert dit op een glitterende, gepolijste manier.

Met Theatergroep GRAS zoeken we de grenzen van amateurtheater op.  Onze gewaagde stijl schuwt ook de ruwe randen van de maatschappij niet en opent het gesprek. Per jaar maken we op dit moment 10 amateur-, jongeren en educatieve producties vanuit onze studio op het Honigcomplex in Nijmegen.

We zijn partner van Theater Na de Dam, Theater voor Keti Koti en Stichting Nijmegen Wederopbouwstad. We werken samen met Theatergroep Kwatta en Stadsschouwburg Nijmegen.

Voor wie
GRAS is voor iedereen! Ervaring of leeftijd is niet belangrijk. Dus meld je aan, alleen, of samen met iemand, of mensen die je kent. Hoe tof als je samen met je moeder, huisgenoten, studievrienden, collega of vriendin op theater zit?

Deze site gebruikt cookies. Bij gebruik van de site ga je hiermee akkoord.