Ga naar de inhoud

LEOPOLDSTADT

Over het Stuk
Begin 1900 was Leopoldstadt de oude, drukke Joodse wijk van Wenen. Maar Hermann Merz, een fabrikant en gedoopte Jood getrouwd met de katholieke Gretl, is hogerop gekomen in de wereld. De uitgebreide familie van Hermann, verzameld in het Merz-appartement in een modieus deel van de stad, staat centraal in Tom Stoppards epische maar intieme drama. Tegen de tijd dat wij afscheid van hen nemen 55 jaar later, heeft Oostenrijk de stuiptrekkingen doorgemaakt van oorlog, revolutie, verarming, annexatie door nazi-Duitsland en – voor de Oostenrijkse Joden – de Holocaust, waarbij 65.000 van hen werden vermoord. Het is aan de overlevenden om een verhaal door te geven dat nog niet is afgelopen.

Leopoldstadt vertelt het verhaal van 1 familie, tijdens 2 oorlogen, over 4 generaties, 55 jaar lang.

LEOPOLDSTADT – het met een Olivier Award bekroonde nieuwe ‘meesterwerk’ (Evening Standard) van Tom Stoppard opende met overweldigende kritieken en uitverkochte voorstellingen in 2020 & 2021 in Londen. Op dit moment staat de voorstelling op Broadway.
GRAS vertaalde en bewerkte het stuk en presenteert het op een epische, vernieuwende manier.

CAST:
Frederieke Nieuwenhuis, Inge Habraken, Iris Karpenko, Jacqueline Rademaker, Jan van Deutekom, Jan van der Eerden, Jeannette Vriens, Jesse Beerten, Johan Kersjes, Koen Boltong, Lois Straatman, Manoek van Ooijen, Marja Vink, Moira Waagen, Quintie Stoel, Steven Mallinckrodt, Suzanne Ruijten & Wesley Kobussen

TEAM
Regie: Nicky Ebbeng
Vertaling: Selma Marckhorst
Techniek: Davy Gademan

Deze site gebruikt cookies. Bij gebruik van de site ga je hiermee akkoord.