Ga naar de inhoud

Voorstellingen 2022 Jong GRAS bekend!

  • 3 min read

Met Jong GRAS maken we 5 voorstellingen:

Vertel nog eens over De Oorlog | Voor het zevende jaar op rij maken we een voorstelling voor Theater na De Dam. We zijn een officieel jongerenproject, en ik heb goede hoop dat we dit jaar een fysieke jongerendag in Amsterdam kunnen bijwonen. Net als eerdere jaren verdiepen we ons in de Tweede Wereldoorlog en voeren we gesprekken met ouderen die erbij waren. Het thema dit jaar is te weinig of onvertelde verhalen. Lees, Nederlands Indië, de rol van migranten, de Sinti&Roma gemeenschap, seksuele diversiteit, ras en NSB verhalen. Wat we kunnen vinden is de vraag, prachtig wordt het.

Hamlet | Ook dit jaar maakt Jong GRAS voorstellingen voor Het Shakespeare Festival. Hamlet wordt vaak het stuk der stukken  genoemd. We gebruiken een versie van Toneelgroep Amsterdam Junior met 3 Hamlets. 

Het Temmen van de Feeks | Stagiair Lieke van Docent Theater in Tilburg maakt met 7 jongeren een 35 minuten versie, die gelijk met Hamlet op dezelfde avonden gepresenteerd wordt.

This Will End Badly | Nieuw voor GRAS dit seizoen is ons GRASLAB, een plek waar talentontwikkeling centraal staat, ook die van mij als maker. Voor het eerste GRASLABFESTIVAL maakt GRAS 2 producties, elk in 3 versies: 1 met jongeren, 1 met amateurspelers en 1 met professionele acteurs. 

In This Will End Badly spelen 3 acteurs een tirade dwars door elkaar heen over mentale gezondheid.

Sexual Perversity 16+ | De tweede productie voor het GRASLABFESTIVAL is Sexual Perversity van David Mamet, anders dan de titel doet vermoeden vertelt het stuk over relaties, we zien 4 16 jarigen (of ouder of jonger) waarvan er twee verliefd op elkaar worden, en hun twee beste vrienden, die dat maar niks vinden. Een snelle comedy met snedige dialogen.

Deze site gebruikt cookies. Bij gebruik van de site ga je hiermee akkoord.