Ga naar de inhoud

NIEUW: Instroomweken op 12 en 19 Maart

  • 3 min read

Om meer mensen de mogelijkheid te geven om in een relaxte setting kennis te maken met GRAS & Jong GRAS organiseren we op 12 en 19 maart 2 instroomrepetities. Tijdens deze repetities maak je kennis met de voorstelling en de groep die het stuk daadwerkelijk gaan spelen. De rollen zijn nog niet verdeeld, dus iedereen kan nog volledig meedoen.

Wat we maken:
Tussen 17u30-19u30 kun je kennismaken met Jong GRAS, onze afdeling voor iedereen tussen de 12 en 24, met of zonder ervaring. Tot 4 mei houden we ons bezig met een project over het Bombardement op Nijmegen, nu 80 jaar geleden, en in het proces schrijven deelnemende jongeren eigen materiaal, interviewen ze ouderen die erbij waren en gaan ze op onderzoek uit. Onderdeel van het project is een jongerendag in Amsterdam op 20 april, met alle jongeren die landelijk meedoen aan dit prachtige project.

Tussen 19u30-22:00 kun je kennismaken met GRAS, en de Shakespearegroep in het bijzonder. Tot de zomervakantie werken we aan 2 stukken van 65 minuten die het publiek achter elkaar ziet. We kozen voor deze editie, die als thema Onbekend Werk heeft, voor het beruchte Titus Andronicus, waarvan lang werd gezegd dat het niet door de grootmeester geschreven kon zijn omdat het zo luguber is. En met 14 moorden, 6 afgehakte lichaamsdelen en seksueel geweld is dat goed voor te stellen, inmiddels wordt het werk toch aan Shakespeare toegedicht, en de laatste jaren wint het aan populariteit. Zeker gezien de actualiteit goed te begrijpen. Na de pauze ziet het publiek een ander controversieel stuk: The Comedy of Errors, in het Nederlands vaak vertaald als De Klucht der Vergissingen, en daar zit het het oordeel, het stuk zou te makkelijk, te plat en te kluchterig zijn. Na een aantal succesvolle versies door The Royal Shakespeare Company en The National Theatre is er sprake van een herwaardering, en worden er steeds meer diepere lagen over jezelf vinden en identiteit in gevonden. Terecht.

Tijdens de instroomweken draai je gewoon mee met de repetitie, de groep start met kennismaken met elkaar en het materiaal. Denk je na afloop, Ja! dit is iets voor mij dan blijf je lekker meedoen. Klikt het toch niet dan hopen we dat je een fijne theateravond hebt gehad.

Voor Moordnacht, dat op 8 april start, organiseren we vooralsnog geen apart instroommoment, maar na kennismaking kun je altijd nog van de dinsdaggroepen naar de maandag switchen.

Aanmelden kan per mail: info@theatergroepgras.nl. Vergeet niet een foto, je ervaring en je motivatie mee te sturen.

Deze site gebruikt cookies. Bij gebruik van de site ga je hiermee akkoord.