Ga naar de inhoud

Jong GRAS Aanmeldingen geopend

  • 2 min read

Vanaf vandaag kun je je aanmelden voor de auditieworkshops van Jong GRAS voor het nieuwe schooljaar. Jong GRAS maakt 5 voorstellingen in seizoen 2024-2025, is een safespace en maakt bloedserieus theater.

Het nieuwe seizoen is als volgt ingedeeld:

Na de zomer verdelen we de groep in 2en, een op dinsdag van 17u30-19u30 en een op woensdag van 17u30-19u30.

IPHIGENEIA IN AULIS
De eerste groep gaat aan de slag met Euripides’ Iphigeneia in Aulis, oud Grieks drama over offers brengen, je lot omarmen of er tegen vechten en voor jezelf kiezen. Karakters als Agamemnon, Klytaimnestra, Achilles en uiteraard Iphigeneia zelf komen voorbij.

HET TRIBUNAAL
De tweede groep tackelt Het Tribunaal, dat zich afspeelt in de toekomst en van jongeren rechters maakt. 3 Verdachten staan terecht voor hun aandeel in onze klimaatcrisis. Deden ze niet genoeg, wisten ze hoe erg het was, en welk aandeel hadden ze in het om zeep helpen van de wereld. Thema’s zijn de wereld waarin je leeft, iets doen terwijl je je machteloos voelt en uiteraard klimaat.

Welke dag welk stuk repeteert ligt aan de indeling en voorkeur van de deelnemende jongeren.

THEATER NA DE DAM – TRANSPORT 38
Voor het 10e jaar maken we een voorstelling als onderdeel van het landelijke programma Theater Na de Dam. Voor dit jubileum maken we een theaterroute door de stad met alle jongeren, en reizen we Nijmeegse dissidenten, Joodse slachtoffers en anderen die naar vernietigingskamp Auschwitz gestuurd werden na. Deze reis plannen we in, of rond de voorjaarsvakantie en vraagt om een extra ouderbijdrage.

Op dit moment vragen we subsidies aan, tegen oktober organiseren we een ouderavond en informatie bijeenkomst.

HENRY IV – PART 1 & 2
Na 4 mei splitsen we de groep om tot eind juni in 8 weken nog deel te nemen aan ons Shakespearefestival. In 2025 is het thema Koningsdrama’s en Jong GRAS tackelt de twee delen, de ene groep deel 1, de andere groep deel 2. Uiteindelijk presenteren we de 2 helften na elkaar.

Aanmelden voor de auditieworkshops kan nu al, met foto en eventuele ervaring, naar info@stadstheaternijmegen.nl

Deze site gebruikt cookies. Bij gebruik van de site ga je hiermee akkoord.